Kersensap en jicht

Artikel 2 van 4

Kersensap en jicht | Blog

Kersensap kan een effectieve en natuurlijke remedie tegen jicht en reumatische klachten zijn. Jicht is een pijnlijke vorm van artritis die wordt veroorzaakt door de ophoping van urinezuurkristallen in de gewrichten. In deze blogpost bespreken we de voordelen van kersensap bij het beheersen en voorkomen van jichtaanvallen.

Wilt u de gezondheidsvoordelen van kersensap zelf ervaren? Bekijk ons aanbod van 100% puur kersensap in de webshop! 

 

Hoe helpt kersensap tegen jicht?

 

Kersensap vermindert urinezuur niveaus

De belangrijkste oorzaak van jicht is een hoog urinezuurgehalte in het lichaam. Kersensap staat erom bekend dat het helpt bij het verlagen van deze niveaus, waardoor het risico op jichtaanvallen vermindert. Dit is te danken aan de anthocyanen die in kersen aanwezig zijn; deze helpen bij het afbreken van urinezuur en het bevorderen van de uitscheiding ervan via de nieren.

 

Kersensap werkt onstekingsremmend

Kersensap bevat krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen zoals anthocyanen en quercetine. Deze stoffen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en zwellingen in de gewrichten die gepaard gaan met jichtaanvallen. Hierdoor kan kersensap de pijn en het ongemak dat door jicht wordt veroorzaakt, verlichten.

 

Betere slaap vermindert jichtsymptomen

Slaap is essentieel voor het algehele welzijn en een goede nachtrust kan het lichaam helpen herstellen en ontstekingen verminderen. Kersensap bevat melatonine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Door het verbeteren van de slaapkwaliteit kan kersensap indirect bijdragen aan het beheersen van jichtsymptomen.

 

Kersensap ondersteunt gewichtsverlies

Overgewicht of obesitas is een risicofactor voor jicht. Kersensap kan bijdragen aan gewichtsverlies door het lichaam te voorzien van voedzame en laagcalorische voedingsstoffen. Bovendien kan het de stofwisseling verhogen, wat kan helpen bij het verbranden van calorieën en het bereiken van een gezond gewicht.


 

Kersensap verbetert de nierfunctie

De nieren spelen een cruciale rol bij het uitscheiden van overtollig urinezuur uit het lichaam. Kersensap kan de nierfunctie ondersteunen en de uitscheiding van urinezuur bevorderen. Dit kan helpen bij het voorkomen van de vorming van urinezuurkristallen in de gewrichten en het verminderen van het risico op jichtaanvallen.

 

Kersensap tegen jicht: de conclusie

Zoals u in deze blog leest, kan kersensap een natuurlijke en effectieve aanvulling zijn op de behandeling van jicht. Met het vermogen om urinezuurniveaus te verlagen, ontstekingen te remmen en de algehele gezondheid te ondersteunen, kan regelmatige consumptie van kersensap helpen om uw jichtklachten te verminderen. En dat 100% natuurlijk!

 

Bekijk ons aanbod van 100% puur kersensap in onze webshop en ervaar de gezondheidsvoordelen. Goedkoop uit zijn? Bekijk dan ook onze 5 liter voordeelverpakking!

 

 

© 2009 - 2024 LekkersMetKersen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel